Dit is een heel breed vakgebied. Onze werkwijze is heel concreet, allereerst vooral gericht op de basismechanismen. Wij willen als eerste vaststellen of eventuele klachten kunnen zijn ontstaan vanuit de ademhaling, voeding, vertering, orgaanwerking en spanning, stress, etc.

Om deze verbanden goed te kunnen inschatten vragen we naar de klachten, leefstijl, voeding, gebruik van supplementen en medicijnen en doen diverse testen om tekorten aan mineralen, vitamines, orgaanproblemen, etc. vast te stellen. Hierbij is bloedanalyse een belangrijk hulpmiddel.
Levend-bloed-analyse

Levend en droog bloedanalyse (LBA)

Om inzicht te krijgen in de fysieke conditie van het lichaam kan gekeken worden naar het bloed. Met LBA kun je heel snel zien welke disbalansen er in het lichaam spelen. Bepaalde tekorten, orgaanproblemen, ontstekingswaardes en toxines zijn direct zichtbaar te maken.

Levend bloed analyse heeft soms een slechte naam. Dit komt doordat er diverse stromingen zijn. In bepaalde richtingen wordt bijvoorbeeld gesproken over candida, bacteriën of schimmels in het bloed. Iets wat medisch gezien alleen bij hoge uitzondering voorkomt. Daarnaast is er de hematologische analyse, waarbij volgens richtlijnen uit de hematologie gewerkt wordt. Dit is de wijze waarop wij naar het bloed bekijken.

Kruiden en fytotherapie

>[?Zolang de mensheid bestaat gebruiken we voeding en kruiden om gezond te worden en te blijven. Van oudsher werd veel gewerkt vanuit de typologie van de plant. Dit is langzaam overgenomen door de fytotherapie waarbij plantendelen en soms de pure extracten gebruikt worden in het genezingsproces.

Kruiden zijn voor ons de basis van de meeste behandelingen. Meestal als thee, soms in de vorm tabletten of tincturen. Hiermee kunnen we gericht werken aan organen, de stofwisseling, het immuunsysteem, etc.
Paardenbloem veelzijdig en geneeskrachtig
Ontzuren ontgiften en mineralen tekorten

Ontzuren en ontgiften

 Een van de belangrijkste mechanismen in ons lichaam is de zuur-basen huishouding. In het lichaam heerst een continue balans tussen basen (mineralen) en zuren (toxines). Deze zuren kunnen afkomstig zijn uit voeding, excessieve beweging, stress, orgaanproblemen, etc. Als de hoeveelheid zuren in het lichaam toeneemt, gaat dit ten koste van de mineraalhuishouding.

Mineralen zijn nodig voor de opbouw van het lichaam, maar ook voor talloze stofwisselingsprocessen. Mineralentekorten kunnen zich daarom uiten in ontstekingen, hoge bloeddruk, diabetes, osteoporose, migraine, spierkrampen, etc.

Door de zuur-basen huishouding te herstellen gaan tal van stofwisselingsprocessen weer goed functioneren, van de hormoonhuishouding tot de vertering.

Ademtherapie

Er is geen directere invloed op onze mentale en fysieke gezondheid, dan de ademhaling. Met een goede buikademhaling kun je namelijk direct tot rust komen, de hartslag vertragen, ontspannen, etc. Raakt je ademhaling ontregeld, dan loop je dan kans op mineralentekorten, verminderde zuurstofhuishouding, vermoeidheidsklachten, etc.

In de ademhalingstherapie is de eerste focus het ontspannen en vrij kunnen ademen, zonder blokkades. Beheers je dit, dan kun je ademhaling inzetten om het immuunsysteem te versterken, fitter en alerter te worden, te ontspannen, emoties te verwerken, etc.

Hiermee is ademhalingstherapie niet alleen geschikt voor mensen met astma of andere ademhalingsproblemen, maar voor iedereen met stress, spanning, onverwerkte emoties, vermoeidheidsklachten, etc.

Ademhaling is de basis voor een goede gezondheid.