Droog Bloed Analyse

Deze bijscholing bestaat uit 1 dag online (training) & 1 praktijkdag, waarin ontzuren en ontgiften centraal staan. Tijdens deze bijscholing worden twee verschillende droog bloed preparaten behandeld, de vrije radicalentest en uitstrijk van het bloedpreparaat behandeld.

De uitstrijk van het bloed wordt in Nederland vrijwel niet gedoseerd en kan gebruikt worden als snelle scan om te zien of er grote verstoringen zijn in het bloed. Het geeft een goed beeld van eventuele mineralentekorten in het lichaam die bij verzuring spelen.

De vrije radicalentest is veel bekender en hierop zijn zeer diverse visies ontwikkeld. Oorspronkelijk is deze test ontwikkeld om de snel de samenstelling van het bloed te kunnen beoordelen. Dr. Bradford heeft aangetoond hoe vrije radicaalschade dit bloedbeeld beïnvloeden. En er zijn ook meer natuurgeneeskundige interpretaties waarin dit bloedbeeld gekoppeld wordt aan aandoeningen, iriscopie, parasitaire of zwaar metaalbelasting.

Als deze vormen van beoordelen worden behandeld, hoewel zij zelf vooral werken met de manier waarop deze oorspronkelijk is ontwikkeld.

De droog bloedanalyse is de opstap naar Levend Bloed Analyse. Bij droog bloed analyse wordt gewerkt met kleinere vergrotingen en is geen oliecondensor nodig die heel precies afgestemd dient te worden. Zo krijg je gevoel met de microscoop en wordt het makkelijker om de levend bloedbeelden goed af te stellen.

Enkele Levend Bloed kenmerken zullen ook besproken worden, omdat deze nauw samenhangen met de droog bloedbeelden.

Voor het volgen van deze bijscholing wordt kennis van de zuur-basen huishouding bekend verondersteld. Daarnaast is het bezit van een geschikte donkerveld microscoop een pré.

Data:

2 december 2019

Locatie: Beekbergen bij Apeldoorn

Tijdstip: 10:00 tot 17:00

Prijs: € 200,- excl. lunch, vrijgesteld van BTW.

Deze bijscholing wordt geaccrediteerd door KTNO op HBO niveau en is erkend door BATC en VBAG.

Deze trainingen worden geaccrediteerd door BATC, VBAG, LVNG & NVST.