Vrijwel iedere maand geven wij één of meerdere lezingen of workshops over diverse onderwerpen. Hierbij proberen wij niet alleen onze kennis te delen, maar je vooral ook inzicht te geven in je eigen gezondheid.

Deze lezingen en workshops geven we zowel online als live op diverse locaties. Meestal in de regio Arnhem, maar vaak ook op diverse plaatsen in Nederland.

Mierzoet bloed

lnsulineresitentie en diabetes komen steeds meer voor. Minder bekend is dat er drie soorten diabetes type 2 zijn, die elk een andere aanpak
vragen.

ln deze cursus gaan we kijken naar de verschillende vormen van diabetes en de mogelijkheden die er zijn om met voeding, kruiden en leefstijl de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Ook de relaties met andere organen, zoals de lever en darmen, stress en spanning worden besproken.
 
Data:
26 maart 2022 om 13:30u
Locatie: Kruidentuin Marry’s te Beekbergen
Kosten: € 35

Mineralen: 1 + 1 = 3

Mineralen en sporenelementen hebben tal van functies in het lichaam. Zo is zink bij 200 processen in ons lichaam betrokken. Maar mineralen versterken elkaar ook, ze werken synergetisch.
Ontdek de kracht van mineralen en sporenelementen. Wat ze voor je kunnen doen, hoe ze elkaar beïnvloeden en hoe we ze voldoende via de voeding kunnen binnenkrijgen.
 
Data:
23 april  2022 om 13:30u
Locatie: Kruidentuin Marry’s te Beekbergen
Kosten: € 35

Op adem komen

Goed ademen is misschien nog wel belangrijker dan gezond eten. Zo bepaalt de ademhaling je hartslag, spierspanning, mentale rust, opname van voedingsstoffen, immuunsysteem, ontstekingswaardes, etc.

Bij long covid, astma, COPD, etc is de ademhaling extreem ontregeld. ln deze workshop gaan we onze ademhaling ervaren en drukpunten, ademtechnieken, mudra’s en andere technieken inzetten om tot een
gezonde ademhaling te komen.

Datum: 28 mei 2022 om 13:30u
Locatie: Marry’s kruidentuin te Beekbergen
Docent: Bas ten Velde
Kosten: € 35

 

Waar het bloed gaan kan

We hebben in ons lichaam 100.000 km bloedvaten, dat is 2,5 keer de aarde rond! ln deze workshop kijken we naar grote disbalansen in de bloedvaten, zoals een hoge bloeddruk. Maar we gaan vooral letterlijk naar je bloedvaten kijken.

 

Met een speciale camera kijken we door de huid naar je bloedvaatjes. Afwijkingen hiervan spelen o.a. een rol bij koude handen en voeten, reumatische klachten, fibromyalgie, ontstekingen, rosacea, psoriasis en diabetes. Met voeding, leefstijltips en kruiden bespreken we wat jij kunt doen om je bloedvaten in goede conditie te krijgen en te houden.

Datum: 11 juni 2022 om 13:30u
Locatie: Marry’s kruidentuin te Beekbergen
Docent: Bas ten Velde
Kosten: € 35