Haarverlies en hoofdhuidproblemen

Ruim 25 jaar heeft mijn vader, Sjaak ten Velde, haar- en hoofdhuidproblemen behandeld door aan zowel de conditie van de hoofdhuid als aan de conditie van de rest van het lichaam te werken.

In 2009 hebben we samen HairReset opgericht om deze zeer succesvolle manier van behandelen aan kappers, haarwerkers en haarspecialisten te leren.
 
Sinds zijn overlijden in 2021 nemen wij de behandeling van haar- en hoofdhuidproblemen van hem volledig over. U kunt hierdoor blijven vertrouwen decennia aan ervaring en deskundigheid.

Diagnose

Om haarproblemen deskundig te kunnen behandelen is allereerst een goede diagnose nodig. Hiervoor kijken wij naar de conditie van de hoofdhuid, het bloed en, indien nodig, ook naar de haarwortels. Zo kunnen wij onderscheid maken tussen haaruitval door stress, erfelijke kaalheid, hormonale invloeden, immuunsysteem aandoeningen, etc.

Hierdoor kunnen wij de volgende haarproblemen behandelen:

  • Alopecia androgenetica voor het eindstadium
  • Alopecia areata
  • Anageen en Telogeen effluvium
  • Frontale fibroserende alopecia
  • Jeuk en huidirritaties
  • Droge en vette roos
  • Psoriasis
  • Haaruitval door stress
  • Haaruitval door corona

Alopecia androgenetica

Erfelijke haaruitval kan zowel bij mannen als bij vrouwen spelen. Door een erfelijke aanleg kan DHT (DiHydroTestosteron) in cellen van de haarwortels gevormd worden, waardoor haren steeds dunner worden en uiteindelijk niet meer terug komen. Bij mannen ontstaat dan kaalheid, bij vrouwen dun, diffuus haar.

Alopecia androgenetica kan goed behandeld worden, mits deze vroegtijdig herkend wordt. Al voordat de erfelijke belasting actief wordt, is dit in de haarwortels te zien middels een haarwortelanalyse. Ook is aan de haarwortels te zien of de erfelijke belasting al ver gevorderd is, of dat het nog goed te behandelen en decennia uit te stellen is. Want naast erfelijke component spelen ook orgaanfuncties en ontstekingen een belangrijke rol in het verloop van deze vorm van haarverlies.
 

Alopecia areata

Medisch gezien is alopecia areata een auto-immuun aandoening, waarbij de haarwortels worden aangevallen door witte bloedcellen en er kringvormige kale plekken ontstaan. Deze plekken kunnen uit zichzelf herstellen, maar je kunt het lichaam ook een handje helpen.

Bij alopecia areata zien wij meestal een ontregelde doorbloeding van de hoofdhuid, stress of spanningen, mineralentekorten en/of andere disbalansen in het lichaam.

Met een dermoscoop kunnen wij eenvoudig laten zien of de plekken al aan het herstellen zijn of dat het zal verergeren. Met kruiden, lotions en supplementen kunnen wij Alopecia Areata gericht behandelen.

Haaruitval door stress

Bij langdurige stress treden diverse veranderingen in het lichaam op, waardoor haaruitval kan ontstaan. Zoals verzwakking van de mineraalhuishouding, toename van ontstekingswaardes, hormonale veranderingen, etc.

Vrijwel altijd zien wij bij langdurige stress doorbloedingsproblemen ontstaan op de hoofdhuid en zijn de tekorten aan vitaminen en mineralen te zien aan het bloed. Met een goede verzorging van de hoofdhuid en het lichaam is deze vorm van haaruitval heel goed te behandelen.