Met onze kruidenvoorraad maken wij voor iedereen een kruidenthee op maat

Mensen zijn uitermate interessant en complex samenspel van lichaam, geest en ziel, ofwel het fysieke, mentale en energetische. Dit alles komt bij elkaar in onze gezondheid.

Analyseren hoe disbalansen zijn ontstaan (onderzoeken) en mensen leren zelf gezond te blijven (doceren) is mijn missie. Hierbij start ik vanuit het fysieke, kijkend naar orgaanprobleen, tekorten aan voedingsstoffen, stofwisselinsproblemen, etc. En kijk van daaruit naar de mentale invloeden vanuit de Westerse en Chinese geneeskunde.

Energetica zie ik in eerste instantie heel concreet als beweging, processen die al dan niet goed kunnen werken. Waar in de Chinese geneeskunde gesproken wordt over Qi (energie) zie ik vooral stofwisselingsprocessen, zoals spanning (op bloedvaten), energietekort, antistoffen die ontstekingen triggeren, etc.

Zo is stagnatie van Lever Qi in de Chinese geneeskunde een veel voorkomend probleem. Hier kun je fysieke processen aan koppelen, zoals de regulatie van de bloedsuiker-spiegel, vertering, vitamine B12 of ijzertekort, ontgiftingsproblemen, ontregeling van de vetstofwisseling, etc.

Bas ten Velde achter microscoop

Bas ten Velde
Natuurgeneeskundig en Chinees geneeskundig therapeut

Opleidingen

  • VWO met Beta vakken
  • Gedrag en gezondheidspychologie¬† aan de Radboud universiteit
  • Diverse voedings- en ontzuringsscholingen in Duitsland en Zwitserland
  • Levend en droog bloedanalyse
  • Ademtherapie
  • Chinese geneeskunde met specialisatie Inheemse kruiden
  • Mycotherapie

 

Het bestuderen van honderden wetenschappelijke artikelen heeft mij meer inhoudelijk inzicht opgeleverd dan de genoemde studies.

Zo is het voor mij interessant te horen hoe kruiden bijvoorbeeld natuurgeneeskundig worden ingezet, maar minstens zo belangrijk te zien of hier wetenschappelijke onderbouwing voor is en wat dan goede doseringen zijn en hoe lang dit gebruikt moet worden voor een meetbaar resultaat.

Deze inzichten geef ik graag door via lezingen en workshops.