Er zijn verschillende vormen van Levend Bloed Analyse. Wij hanteren zo veel mogelijk de hematologische visie. Hiermee kun je in het bloed zien of er sprake is van orgaanproblemen, ontstekingswaardes, visceus bloed, beschadiging van weefsels, vitamine- mineralen- en antioxidantentekorten, etc.

Er zijn ook Levend Bloed Analyse stromingen waarin gesproken wordt van bacteriën, gisten, schimmels of parasieten in het bloed. Voor deze waarnemingen zijn meestal logische beter onderbouwde verklaringen mogelijk.

Met de mix van Chinees geneeskundige diagnosetechnieken en bloedanalyse  kunnen wij zien of er verstoringen zijn in de stofwisselingsprocessen. Ook langdurige invloeden van eten en drinken zijn in het bloed terug te zien.

Levend en droog bloed analyse combineren wij met bloeddrukmeting, cholesterol en triglyceridewaarden en capillairoscopie om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van eventuele disbalansen in het bloed en de vaten.

Zo zien wij regelmatig de invloed van matig alcoholgebruik al terug in het bloed. Meestal gebruiken wij dan kruiden  en voedingsstrategieën om de lever te versterken. Het effect hiervan is dan ook weer in het bloed te controleren.

Schietschijfcellen in levend bloed analyse